Sağlık Bilimleri'nde TÜBİTAK 2237/A Projesi Tamamlandı

Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, TÜBİTAK 2237/A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri programı kapsamında, 'Sağlık Bilimleri Alanındaki Öğrencilere Yönelik Afetlerde Sağlık Hizmetleri ile İlgili TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi' düzenledi.

Eğitim, 28-29 Mart 2024 tarihlerinde proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Nihal Aydın koordinasyonunda başarıyla gerçekleştirildi.

Bu eğitim etkinliği, sağlık bilimleri alanındaki öğrencilere araştırma yapma konusunda teşvik etmeyi, afetlerde sağlık hizmeti sunumu bilincini geliştirmeyi ve öğrencilere bu konulara yönelik proje hazırlama kültürünü oluşturmayı amaçladı. Özellikle TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'na yönelik projelerin hazırlanması ve sağlık alanında öğrenci projelerinin artırılması hedeflendi.

Eğitime Hacettepe Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi'nden toplam 30 lisans öğrencisi katıldı. Projenin düzenleme kurulunda ise Tarsus Üniversitesi'nden Doç. Dr. Eylem Toker, Düzce Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Hacer Gülen Savaş ve Kastamonu Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Nihal Aydın gibi deneyimli akademisyenler yer aldı.

Eğitmenler arasında ise, Doç. Dr. Nesrin İçli, Dr. Öğr. Üyesi Şahika Şimşek Çetinkaya, Dr. Öğr. Üyesi Canan Kaş, Öğr. Gör. Mücahit Muslu ve Diyetisyen Çiğdem Gözübek gibi alanlarında uzman isimler yer aldı. Projenin kapanış töreni, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Tuna ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nihal Nesrin İçli'nin katılımlarıyla gerçekleşti. 

Bakmadan Geçme