Tanrıkulu: 'Aronya Kastamonu için alternatif bir ürün olacak'

Araştırma Enstitüleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinin işbirliğinde, Yenilik Yayım Projeleri hazırlatılıyor ve uygulanıyor.

Tanrıkulu: 'Aronya Kastamonu için alternatif bir ürün olacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nca; tarımsal yeniliklerin çiftçilerimiz başta olmak üzere hedef kitlelere ulaştırılıp benimsetilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla; Araştırma Enstitüleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinin işbirliğinde, Yenilik Yayım Projeleri hazırlatılıyor ve uygulanıyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü’nce “Köye Dönüş İçin Aronya Gibi Bir Nedenim Var” yenilik yayım projesi kapsamında, belirlenen çiftçilere demonstrasyon bahçe kurulumu için aronya fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Fidan dağıtım etkinliğine Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İl Müdür Yardımcısı Mücahit Temur, Proje Koordinatörleri Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop ve Ziraat Yüksek Mühendisi Neriman Delge, Şube Müdürleri, İl Müdürlüğü teknik personeli, ilimiz tarım danışmanları ve çiftçiler katıldı.

İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu; “Ülkemizin coğrafi yapısı, zengin ve verimli bir tarımsal üretim için büyük avantajlar sunarken stratejik konumu da dünya tarımı için önemli bir köprü işlevi görmektedir. Tarım sektörüne yapılacak yatırımlar ülkemiz ekonomisi ve ihtiyaçlarının karşılanması bağlamında öncelik taşımaktadır. Hızlı adaptasyon ve düşük sıcaklıklara dayanıklı olan Aronya bitkisi ilimiz ve ülkemiz için alternatif bir ürün olacaktır” dedi.

Bakmadan Geçme