Serap Oruç

Asırlara Damga Vurmak

Serap Oruç

İnsan için istikbal göklerdedir ve her insanı istikbale götürecek hayal kendisinde gizlenmiştir.

İnsanı insan yapan hedefleri, hayalleri, amaçları, kalıpların dışındaki düşünceleridir ve beraberinde iyi ya da kötüye eğilimleri yönelimleridir. 

İnsanı seçimleri şekillendirir.

Günümüzde geleceğimiz olan çocukların ve gençlerin güvenlerini temelden sarsanlara inat giderek, ulaşarak, dokunarak, yeniden onaran ilk Türk astronotumuz Alper Gezeravcı “varlığını hissetmek ve hissettirmek istediğin yer için mücadele edeceksin” düşüncesinin canlı yayında canlı örneği oldu. Ay ve yıldız uzaya adım atarak Türkiye Yüzyılı'nda, bu gururu hepimize yaşattı.

Astronotumuz un uzaydaki ilk sözü “İstikbal Göklerdedir” cümlesinden almamız gereken mesaj “her insanı istikbale götürecek hayal sadece kendisinde gizlenmiştir” çıkarımıyla çok anlamlı oldu. Birçok insanda asırlara damga vurmak demenin, kalıcı olmak demenin cebin uğruna değil insanlık uğruna çabalamak demek olduğunun farkındalığını oluşturdu.

İnsanın iyi olması ve iyi bir iş yapması büyük bir mücadele ve ekstra bir çaba gerektirir. 

Kötü işler ise doğası gereği aktiftir ve kendiliğinden yayılarak kolaylıkla yapılabilir.

İşte bu nedenle iyi işler yapmak, üretmek, ideallerimizi eyleme dönüştürmek için olumluyu görmek, ümitli olmak, cesaretli olmak, kucaklayıcı olmak ve tutkulu olduğun projeden vazgeçmemek gerekir. 

Hayat insana iyi işler yapabilmesi için anahtarı verir ama birçok insan kötü işlerin kapısı anahtarsız açıldığı için kolay ulaşılabilir olduğu için o kapıda ömrünü tüketir. Kendisini iyi işler yaparak yükseleceği kapıdan mahrum bırakır, çünkü diğerleriyle oyalanırken ihtiyaç hissetmez. 

İyiliğe, iyi işlere emek vermek, o yolda çile çekmek zor gelir. Uzun ömürlü, kalıcı ve insanlık için iyi işler yapmak zorlu bir mücadele gerektirir, sancılı bir süreçtir. “Sen iyi için, iyilik için gökten beslenmek istedin de önüne göktaşı mı durdu?” dedirtme bize

Ya Rabbim. Saygılar. 
 

Yazarın Diğer Yazıları