Yılmaz Acar Davut

Haftanın Z'si 'Genç Nüfus'

Yılmaz Acar Davut

Tarihler 26 Aralık 2022’yi gösterirken Haftanın Z’si köşesinde şu ifadelere yer vermişim: “Nüfusumuz eriyor. Genç nüfus metropollere göçüyor. Nitelikli ve donanımlı gençler, şehirde istediklerini bulamadığı için rotayı mecburen büyük illere çeviriyor. Göç sorunu ilimizin önündeki büyük sorunlardan. İlimiz siyaset ve bürokratlarının göçü durdurma ve tersine göç konularında bir takım projeler ortaya koyması gerekiyor!

Bu yazının üzerinden bir genel seçim geçti. Bu şehrin vekil adaylarının hiçbirisinden ‘Gençlik’le ilgili dişe dokunur bir şey duyamadık iyi mi…

Şehrin problemleri söz konusu olunca, suya yazı yazmak da evladır.

HOŞ GELDİN BEBEK (16 MAYIS SALI)

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Doğum İstatistikleri açıklandı. TÜİK Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre; ilimizde canlı doğan bebek sayısı 3 bin 255 oldu.

GENÇ NÜFUSUN EN DÜŞÜK OLDUĞU 11’İNCİ İLİZ! (18 MAYIS PERŞEMBE)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı İstatistiklerle Gençlik verilerini açıkladı. TÜİK Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre; ilimizde genç nüfus, toplam nüfusun yüzde 13,5’ini oluştururken genç nüfus oranının en düşük olduğu 11’inci il oldu.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ALACAK (17 MAYIS ÇARŞAMBA)

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) tarafından 9 öğretim üyesi ve 3 öğretim elemanı alınacak. Başvurular 29 Mayıs günü sona erecek. Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadroları için, ön değerlendirme ilan tarihi 2 Haziran, sınav tarihi 6 Haziran 2023, nihai değerlendirme ilan tarihi 9 Haziran olarak duyuruldu.

OT YİYEREK HAYATTA KALMIŞ (15 MAYIS PAZARTESİ)

Pınarbaşı Ilgarini Mağarası'nı gezmek için geldiği milli parkta kaybolan 62 yaşındaki Hüseyin Alıcı’nın, 14 gün boyunca küçük bir mağarada geceyi geçirip, ormanda bulduğu otları yiyerek hayatta kaldığı öğrenildi. Sağ olarak bulunan Hüseyin Alıcı, 14 gün sonra Pınarbaşı’na bağlı Sümenler köyü Oruç Mahallesi’nde yaşayan yaşlı bir vatandaşın evine ulaştı.

MUSTAFA BAŞESGİOĞLU GÖREVİ DEVREDECEK (16 MAYIS SALI)

Memleket Partisi Milletvekili Adayı Mustafa Başesgioğlu, yaptığı açıklamada, bundan sonraki süreçte bayrağı gençlere devrettiğini söyledi. Başesgioğlu; “Memleket Partisi Kurucu İl Başkanı olarak bundan sonraki süreçte hiç bir görev almamak bayrağı genç kardeşlerimize devretme kararı almış bulunuyorum. Seçimlerin sonucunun ne olursa olsun vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

HAFTANIN Z’Sİ HAKKINDA

Gazetemiz sayfalarına bir haftalık sürede yansıyan göreceli önemli haberler, Haftanın Z’si adıyla düzenli olarak bu köşede yer almaktadır. 

Haftanın Z’si köşesinin amacı, bir önceki haftayı kısaca özetlemek ve geleceğe haftalık bir not bırakmaktır. 

Gazeteler, tarihin ilk taslakları olarak düşünüldüğünde; her gün geleceğe bir not düştüğümüz ortadadır. Günlük notların daha bütüncül olarak değerlendirilmesi ise Haftanın Z’si köşesiyle daha mümkün olacaktır.

Bu amaç doğrultusunda, bu yazıda, bir hafta içinde gazetemize yansıyan göreceli önemli haberler yer almaktadır.

Yazarın Diğer Yazıları