• Haberler
  • Siyaset
  • Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bora Çapraz: 'İyi Ki Bağımsız Aday Olmuşum'

Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bora Çapraz: 'İyi Ki Bağımsız Aday Olmuşum'

Bağımsız Kastamonu Belediye Başkan Adayı Bora Çapraz, Kastamonu Gündem Gazetesi ve kastamonugundemgazetesi.com ofisimizi ziyaret etti.

Çapraz’a ziyaretinde Avukat Neslihan Çubukoğlu, Avukat Hülya Hırlı, Eğitimci-Yazar Onur Ünal, Sosyal Destek Elemanı Duygu Aydın eşlik etti.

Kendini, neden bağımsız aday olduğunu ve projelerini anlatan Çapraz; “İyi ki bağımsız aday olmuşum. Bence başkanlık makamının kapısı da olmamalı. Ben 19 yıllık bir matematik öğretmeniyim, 6 yıllık avukatım, 10 yıl da Kastamonu Belediyesi’nde çalıştım. Bağımsızlık düşüncesi olmamakla birlikte 2020 yılından beri belediye başkanlığını düşünüyordum. Kastamonu’da izler birbirine karıştı. Bizler yeni bir yüz olarak bağımsız olarak çıkmak zorunda kaldık. Ama iyi ki de böyle çıkmışız yoksa şu an yanımızda olan arkadaşlarımızın hiçbiri yanımızda olmayacaktı. Bu çok kıymetli. Biz çok ciddi bir adım attık” dedi. 

‘Özgeçmişlere Baksak Hiçbir Adayın Şansı Olduğunu Düşünmüyorum’

Kazanmak için mücadele ettiklerini söyleyen Çapraz; “Toplumumuzda ‘bağımsız zor’ anlayışı var. Bu cesareti gösterecek kişiler olduğunda bu çok güzel yapılabilir. Biz bağımsız fikrimizi arkadaşlarımıza açtığımızda çok güzel dönüşler ve destekler gördük. Sahaya indikten sonra bambaşka tabloyla karşılaştık, ben böyle bir tabloyla karşılaşacağımızı düşünmüyordum. Gecelere kadar anlatıyoruz. Biz ‘oy vereceğim’ ya da ‘oy vermeyeceğim’ diyenlere göre ayrım yapmıyoruz. Biz insan gözüyle değer veriyoruz. Bize oy verin demiyoruz ama ‘Elinizi kalbinize koyun, siyasi partileri bir tarafa bırakın, adayların profillerine bakın’ diyorum. ‘Öz geçmişlerine, eğitim durumlarına, vizyonuna bakın, kalpler zaten doğruyu söyler’ diyorum. Matematik bölümünden yüksek lisans yapmış, hukuk fakültesini bitirmiş, siyaset bilimi ve kamu yönetiminden de yüksek lisans yapmış biriyim. CV’lerimizi koyduğumuzda hiçbir adayın şansı olduğunu düşünmüyorum, eğer sadece CV’ye bakarsak. Biz doğru bildiğimiz taraftayız. Kazanmak istiyoruz, ciddi mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘Çalıyor Ama Çalışıyor Düşüncesini Normalleştirmeyeceğiz’

Her adayın yaptığını yapmadıklarını söyleyen Çapraz; “Koli dağıtmıyoruz mesela. Ya da iftar çadırları kurdurmayacağız. Para vererek, yardım yaparak… Ben iftar çadırı kursam kimse benim olduğunu bilmez. Çünkü sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Siyaset dosta tavsiye edilmez ama düşmana da bırakılmaz. Şu an gerçekten ahlaki çöküntüdeyiz. Çalıyor ama çalışıyor düşüncesini normalleştirmeyeceğiz. Kirliler arasında tercih değil de temiz kalmayı başaralım diyoruz” dedi. 

‘Belediyelerin Bütçesi Kanunlarla Belirlenmiştir’

Açıklamalarına devam eden Çapraz; “Belediyelerin bütçeleri kanunlarla belirlenmiştir. Belediye başkanı kim olursa olsun, hangi partiden olursa olsun belediye bütçesi değişmez. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Ben Turhan Topçuoğlu zamanında belediyede çalışıyordum. Şehrimize o zaman da yatırımlar aldık” şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşüm, Raylı Sistem, Kültür-Sanat Projeleri

Hayata geçirmek istedikleri projeler hakkında bilgi veren Çapraz; “Biz kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz. Ranta döndürmeden yapmak istiyoruz. Bölgesel değil bütünsel yapmak istiyoruz. Özellikle şehir ve bölge planlamacılarıyla görüşüyoruz. Otopark projemiz var. Çok katlı otoparkları ücretsiz yapmak istiyoruz. Raylı sistem projemiz var. Turhan beyin zamanından beri konuşulan projeydi. Yapılamadı. Devlet Su İşleri dereyi, Anıtlar Kurulu kanbur köprüyü işaret etti. Biz o yüzden havalimanında, Kuzeykent okullar bölgesine kadar tramvay ve araçların bir arada gittiği bir sistem yapmak istiyoruz. Derenin üstünü de kapatmadan, yeşil alanlara demir profillerle Abdurrahmanpaşa Lisesi’ne kadar birinci etap sonrasında ring sistemiyle biraz yürüdükten sonra kanbur köprüden sonra süt ve Kuzeykent istikametinde devam eden bir proje. Olabilirliğini araştırıyoruz. Olmazsa da alternatif planlarımız var. Kültürel ve sanatsal projelerde çok gerideyiz. Tiyatro salonuyla beraber bilim sanat ve kültür merkezi yapmak istiyoruz. Okullarımızla irtibata geçerek mutlaka çocuklarımıza kültür turları planlıyoruz. Ben üniversitede okurken, Turhan bey zamanında belediyeden başarı bursu almıştım. Şeref öğrencisi belgesiyle burs almıştım. Belediye olarak başarılı çocuklara burs vermek istiyoruz. Şehrimiz insanlarına sosyal anlamda katkıda bulunmak istiyoruz. Çocuk Eğlence Merkezleri… Özellikle kış aylarında parası olanlar alışveriş merkezlerinin üst katlarına gidiyorlar. Parası olmayanlar dedelerine-nenelerine bırakıyorlar. Belediye olarak istihdamı da arttırıcı, topluma da faydalı bir proje bu. Belediye, 3 ayda güler yüzlü insanların olduğu çalışmaktan mutluluk duyduğu bir yer haline gelir. Çünkü bir telefon kadar yakın oluruz. Bence başkanlık makamının kapısı da olmamalı” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme