Cem Başar

Kırsal Belediyecilik

Cem Başar

31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken hem tüm Türkiye de hem de Kastamonu merkez ve ilçelerinde adaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Ülkemizde büyükşehirlerin büyükşehir olmayan illere göre bir takım avantajları var bunların en önemlisi belediyenin kırsal mahalle statüsünde olan yerlerine hizmet etmesi amacıyla kurulan kırsal hizmetler dairesi normal il belediyelerinde böyle bir birim olmadığından kırsal da yaşayan kişiler belediye hizmetlerinden ya da belediyeler üzerinden verilen desteklerden faydalanamamaktadır.

Normal il belediyelerinin de farklı bir statüde olacağı söylentileri konuşulsa da 2024 seçimlerine yetişmedi ve kırsal belediyecilik Kastamonu gibi illerde 2029 yılına kaldı. Belki de statüde yapılacak değişiklikle 2029 seçimlerinden önce il belediyelerinin de kırsal alanda proje yapması kırsal alanın refahının ve toplumsal gelişimi için büyük bir önem taşımaktadır.

Bu konu ile ilgili acilen bir düzenleme yapılmalı ve çiftçilerimizin tamamı belediye imkanlarından faydalanmalı ve eşit şartlarda üretim yapmaları sağlanmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları