Feyzanur Şenel

Baş Ağrısı Boyun Kaynaklı Olabilir Mi?

Feyzanur Şenel

Baş ağrısı polikliniğe başvurularda ilk sıralarda yer alan bir şikayet. Hayatı son derece etkileyen bu şikayet iş gücü kaybına da yol açan, zihnin berraklığını etkileyen olumsuz bir durum. Bazen basit bir demir eksikliği bazen ölümcül bir tümöre bile işaret edebilen bu semptomun neyden kaynaklandığını bulmak nörologların işi. Sorun boyun kaynaklı olduğunda ise fizik tedavi ile size yardımcı olmamız daha olası.

Baş ağrılarının bir kısmı boyun kaynaklı olabilir. Bunun için nörologların diğer sebepleri dışlamaları son derece önemli. Son zamanlarda yapılan bazı çalışmalarda baş ağrılarının önemli bir kısmının boyundan kaynaklandığını ve tanı alınmasının uzun sürdüğünü, dolayısıyla tedavinin ve iyileşme sürecinin uzadığı söyleniyor. Peki baş ağrısı boyun kaynaklı ise neler yapılabilir?

Öncelikle hekiminizin önerdiği medikal tedaviyi onun gözetiminde devam ettirmelisiniz. Boyun kökenli baş ağrısı boyun ve başı stabilize eden kasların gerginliğinden ve eklemlerin belirli pozisyonlarda kalmasından kaynaklanır. Bu sebeple bu kasları esnetmek ve gevşetmek, boyun hareket açılarını arttırmak gerekir. Boynu taşıyan bölge sırt olduğundan sırt kaslarının güçlendirilmesi çok  önemlidir. Elbette tedavi kişiye göre değişkenlik gösterecektir, hekiminiz tedavinize ek olarak bazı vitaminler de önerebilir. Bu vitaminler kasların gevşemesi, kemiklerin güçlenmesini sağlayarak tedavinize destekte bulunur. Bu nedenle sizin için oluşturulan tedavinin her basamağını uygulamak son derece önemli.

Sağlıklı haftalar! 

Yazarın Diğer Yazıları