Nahit Tingiroğlu

Çiçekler Solar Abdülaziz Solmaz

Nahit Tingiroğlu

Kastamonuspor ile Iğdır Futbol Kulübü arasındaki maçın özeti başlıktı: Çiçekler solar, Abdülaziz Solmaz.

38 yaşındaki Abdülaziz bize son sezonunda en güzel hediyeyi verdi. Belki de bu bir puan bizi yine şampiyon yapacak.

Gazi Stadı, tarihi günlerinden birini daha yaşadı. En son Amasya maçında böyle bir mahşeri kalabalık vardı. Seyirciye helal olsun, bugün takım çok güzel bir destek verdi. İşte hep böyle olsun Kastamonu seyircisi.

Maça gelince… Iğdırspor Teknik Direktörü Metin Diyadin Kastamonuspor'u çok iyi analiz etmiş. Her hamleye karşılık vererek oyunda üstünlüğü yakaladı. Levent hoca nihayet 5 maç sonra üçlü defanstan vazgeçerek eski oynadığımız dörtlü defansa dönmüş. Yeni transfer Behlül de ilk maçı olması ne rağmen biraz da maç eksiği olduğundan pek fazla etkili olamadı ama öyle bir şut attı ki eğer golle sonuçlanmış olsa belki de yılın golü olacaktı. 

İlk yarıda Iğdır takımı bizim kanatları kapatarak ortadan hızlı hücumlar ile birkaç kez tehlikeli oldu ama kalecimiz ve defansımız gole izin vermedi. İlk yarı 0-0 berabere bitti. İkinci yarıya Behlül’ün yerine Erkam Reşmen’i alarak oyuna başlayan Levent hocamız, Erkan Reşmen ortada etkili olamayınca oyunun kontrolünü tamamen rakibe bıraktı ve gol geldi. Golü yiyen takımımızda bir de orta sahanın en çalışkan ismi Yiğitali çıkınca orta sahamız da rakibe geçti. Ama nasılsa bu dakikadan sonra takımımız tüm bunlara rağmen mağlubiyet de gelmesin diye oyunu rakip sahaya yıktı. Tabi bu arada rakip de birkaç pozisyona girdi. Dakika 87’de bizi ligde tutan solmayan çiçek Abdülaziz öyle bir gol attı ki… Iğdır takımı sersemledi. Hatta öne geçme fırsatları bile yakaladık. Maç da 1-1 bitti.

Hakeme ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bu maç şampiyonluğu doğrudan etkileyecek bir maçtı. Hem Kastamonu taraftarı hem de Iğdır taraftarı ve protokolü maça yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu maça daha üst klasman bir hakem atamasını beklerdim. Ancak maçın Hakan Ülker, oldukça iyi bir performans gösterdi. Hemen hemen bütün düdükleri doğruydu. Sadece Okan Eken’e gösterdiği ilk sarı kart yanlış, kaleciye yaptığı faul sarıydı. Bu noktada da bir nevi dengelemiş oldu!

Bu sonuçla Iğdır avantajı kaparak sahadan ayrıldı. Artık bundan sonra Kastamonuspor yeni bir oyun ve yeni bir stil ile seri yakalayarak zirvedeki yerini almalıdır. Daha önce yazdığım gibi bugün belediye başkanı adaylarından Yüksel Aydın tüm maraton tribün biletlerini alarak takıma büyük bir destek sağlamıştır. Diğer adaylardan da değişik hamleler bekliyorum artık. Keşke her zaman seçim olsa. 

Hiçbir şey bitmedi ama bu oyunla değil. Ne olursa olsun tam destek. Bizi bu şehirde mutlu eden sadece Kastamonusporumuz var.
 

Yorumlar 1
muhammed sarıkaya 13 Şubat 2024 08:35

sn yüksel aydın maratonu taraftara hediye etti sırada sn tahsin babaş var ondanda bir hediye bekliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları