Yılmaz Acar Davut

Haftanın Z'si 'İstiklal Yolu, Türk Yurdu, şampiyon Kastamonu'

Yılmaz Acar Davut

Sosyal faaliyetler anlamında yoğun bir haftayı geride bıraktık. İstiklal Yolu yürüyüşü, Geleneksel Kastamonu Türk Dünyası Günleri etkinlikleri, hentbolda gelen şampiyonluk… Tarihin, kültürün, sporun zirvede buluştuğu bir haftaydı yani… Unutulmaz bir haftaydı.

İSTİKLAL YOLU’NDAYDIK, ECDADIN İZİNDEYDİK (10 HAZİRAN CUMARTESİ)

Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği tarihi İstiklal Yolu'nun İnebolu-Kastamonu güzergahında düzenlenen ‘Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’ yapıldı. Bir kez daha o günleri hatırlamak için Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşların tarihi yürüyüşü, dört gün sürdü.

Gazetemize de köşe yazılarıyla katkı sunan Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Beste Demirci, ‘İstiklale Giden Yol’ adlı köşesinde şu ifadelere yer vermişti: “Şanlı tarihimizin kilit rollerinde her zaman görev alan ilimizde böyle bir yürüyüşe katılmak, geçmişte ne kadar güç yolardan geçerek bu günlerimize geldiğimizi tekrar tekrar görmek, istiklale giden yolda bir adım daha atabilmek benim için çok değerli…”

Sanırım yürüyüşü tertip edenler, yürüyüşe katılanlar, yürüyüşe katkı sunanlar da aynı düşüncelerdedir. İstiklale giden yolumuz açık olsun!

TÜRK DÜNYASI ETKİNLİKLERİ (10 HAZİRAN CUMARTESİ)

Kastamonu Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Türk Dünyası Günleri etkinlikleri dün Kışla Parkı’ndan, Belediye Başkanlığı meydanına kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı.

3 gün boyunca başta konserler olmak üzere çeşitli aktivitelerin yer aldığı etkinlikler çok sayıda vatandaş tarafından ilgiyle karşılandı.

Üniversite-şehir işbirliğini bu etkinliklerde hissetmek isterdim. Keza mezuniyet haftası içindeyiz. Üniversitenin mezuniyet programının açıklanmasını bekliyorum. ‘Bu etkinlikler ve konserler üniversite mezuniyetini de içine alacak şekilde, iki önemli kurumun işbirliğiyle daha da geniş çaplı bir biçimde yapılamaz mıydı?’ diye sordum kendi kendime.

ŞAMPİYON KASTAMONU BELEDİYESPOR (12 HAZİRAN PAZARTESİ)

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 5’inci kez Süper Lig şampiyonu oldu. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında alınan bu şampiyonluğu diğer şampiyonluklardan ayıran özellikleri var.

Sene başında kurulan takım sezon ortasında ayrılan oyuncularla güç kaybetti. Ardından Danimarkalı baş antrenörle yollar ayrıldı. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden dolayı müsabakaların oynamaması sonrasında lig uzadı, yabancılardan birkaçı sözleşmem bitti diyerek Play-Off’lar öncesi başka diyarların yolunu tuttu.

7 kişiyle oynanan oyunda, Kastamonu’nun kadrosunda 3’ü kaleci olmak üzere 8 oyuncu kaldı. Kastamonu, Play-Off final serisinde kaleciler haricinde 2 oyuncu değiştirebildi yani. 2’si Antalya’da 3’ü Kastamonu’da olmak üzere 7 günde toplam 5 maç. Can mı dayanır, kondisyon mu kalır…

Tüm dezavantajlara rağmen, birbirine sımsıkıya bağlı bir ekibin neler başarabileceğini gösterdi Kastamonu kadın hentbol takımı. Alalım bu örneği hayatın tüm alanlarına uygulayalım. İman varsa imkan da vardır! Bu ekibe, teknik heyete, oyuncu grubuna yürekten tebrikler!

HAFTANIN Z’Sİ HAKKINDA

Gazetemiz sayfalarına bir haftalık sürede yansıyan göreceli önemli haberler, Haftanın Z’si adıyla düzenli olarak bu köşede yer almaktadır.

Haftanın Z’si köşesinin amacı, bir önceki haftayı kısaca özetlemek ve geleceğe haftalık bir not bırakmaktır.

Gazeteler, tarihin ilk taslakları olarak düşünüldüğünde; her gün geleceğe bir not düştüğümüz ortadadır. Günlük notların daha bütüncül olarak değerlendirilmesi ise Haftanın Z’si köşesiyle daha mümkün olacaktır.

Bu amaç doğrultusunda, bu yazıda, bir hafta içinde gazetemize yansıyan göreceli önemli haberler yer almaktadır.

Yazarın Diğer Yazıları