Yılmaz Acar Davut

Haftanın Z'si 'Muhasebe'

Yılmaz Acar Davut

Bayram akabinde ekim ve analiz dönemlerinin ardından şimdi muhasebe vakti. Şapkalar öne, kafalar yastığa, yorgunluklar fora, zihinde muhasebe: Ne yaptım, ne yapamadım, ne yapmalıydım, bundan sonra ne yapmamalıyım…

TDK muhasebeyi ‘Hesaplaşma, karşılıklı hesap görme’ olarak tanımlıyor. Kazananın da kaybedenin de kendisiyle ve üçüncü kişi/kurumlarla hesaplaşması gerekecek haliyle. Muhasebeyi doğru yapan yol alır, hesapta yanlış yapan yolda kalır.

TEŞEKKÜRLER

Hafta içinde beni çok onurlandıran ve duygulandıran bir hadise yaşandı. Bu hadise meslektaşlarımın kıymetli takdiriyle vatandaşlarımıza da ulaştı.
Yılmaz Acar… İsmini gururla taşıdığım, Şehit Cumhuriyet Savcısı dayım. Şehadetinin üzerinden geçen 30 yılın ardından, Kastamonu Adliyesi Konferans Salonu onun ismiyle anılacak.

“…Adı gibi, hiçbir zorluk karşısında yılmamış. Elde yok avuçta yok, çalışmış çok çalışmış, çalışırken de bir taraftan okumuş. Okumuş da savcı olmuş. Savcı olmuş da güven vermiş Diyarbakır topraklarında, Kulp Adliyesi'nde. Sonra... Lojmanında, bir teröristin kurşununa teslim olmuş.”

Onun Devrekani’de başlayan, İstanbul Üniversitesi’nde demlenen, Diyarbakır’da sonsuzluğa açılan hikayesi, en büyük hazinemdir. 

Bu anlamlı takdimden dolayı Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan’a, yakından ilgilenen Yazı İşleri Müdürü Tevfik Cabbar ve adliye çalışanlarına; katılımlarından dolayı hakimlere, savcılara ve Baro başkanına yürekten teşekkürler.

DEPREM PROJELERİ KABUL EDİLDİ (22 MAYIS PAZARTESİ)

Kastamonu Üniversitesi akademik personeli, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı “Deprem Özel Çağrısı” çerçevesinde önemli başarılara imza attı. 

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri çerçevesinde 5 akademik personelin 5 projesi kabul edildi. Akademisyenlerin ahşap, deprem, yeşil yapı, deprem eğitimi, afet yönetimi ve sürdürülebilir çevre konularında hazırladığı projeler ile TÜBİTAK'tan destek almaya hak kazandı.

KASTAMONU’YA YAKIŞMAZ (27 MAYIS CUMARTESİ)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Hasan Baltacı, önceki gün aracıyla evine giderken, başka araçlar tarafından takibe uğradığını söyledi. Yaşanan olayla ilgili olarak Milletvekili Hasan Baltacı ve CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, olayın yargıya taşınacağını beyan ettiler. Parti binası çıkışında takip edilen Milletvekili Baltacı; “Gece saat 02.00’da parti binasından ayrıldıktan sonra, aracım seçim sonuçlarını hazmedemeyen AKP militanlarınca ısrarla takip ve taciz edildi. İktidarın gölgesi altında yaptıkları her şeyi mubah gören bu şehir eşkıyalarıyla elbette yargı önünde hesaplaşacağız” dedi.

BAŞTA MİLLİ EĞİTİM’E SONRA HEPİMİZE ‘EĞİTİM’DEN MESAJ VAR (27 MAYIS CUMARTESİ)

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Ulusal Eğitim İstatistiklerini açıkladı. TÜİK Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre; ilimiz ortalama eğitim süresinin en düşük olduğu iller arasında 5’inci oldu.

Bu konuda İl Milli Eğitim’in bir açıklaması olur mu acaba, bu istatistik ne der?

VEDAYA DOĞRU

Temmuz ayının ilk haftası itibariyle askerde olacağım. Dostlarıma bir veda turu atacağım. Unuttuğum olursa şimdiden af ola. 

HAFTANIN Z’Sİ HAKKINDA

Gazetemiz sayfalarına bir haftalık sürede yansıyan göreceli önemli haberler, Haftanın Z’si adıyla düzenli olarak bu köşede yer almaktadır. 

Haftanın Z’si köşesinin amacı, bir önceki haftayı kısaca özetlemek ve geleceğe haftalık bir not bırakmaktır. 

Gazeteler, tarihin ilk taslakları olarak düşünüldüğünde; her gün geleceğe bir not düştüğümüz ortadadır. Günlük notların daha bütüncül olarak değerlendirilmesi ise Haftanın Z’si köşesiyle daha mümkün olacaktır.

Bu amaç doğrultusunda, bu yazıda, bir hafta içinde gazetemize yansıyan göreceli önemli haberler yer almaktadır.

Yazarın Diğer Yazıları