Yılmaz Acar Davut

Haftanın Z'si 'Pankart'

Yılmaz Acar Davut

Türk Dil Kurumu’na ‘Pankart’ nedir diye yazdım. Şu tanımı verdi: “Toplantı ve gösterilerde taşınan, üzerinde benimsenen amacın birkaç sözle gösterildiği karton veya bezden levha.” Pankartın cümle içindeki kullanımına da şu örneği vermiş Türk Dil Kurumu: “Gençler ellerindeki pankartları bir anda açarak uygun adım sahneye dalıverdiler.”
Türk Dil Kurumu’nun tanımı da verdiği cümle içi kullanım örneği de ne kadar da an’a uygun… Seçim sath-ı mailine girdiğimiz şu günlerde, partilerin ve kişilerin birbirine pankart üzerinden gönderdiği mesajlarla TDK’nın tanım ve örneği ne kadar da uyumlu…

Önceki yazılarımdan birinde şunu yazmıştım: “…Geneldeki gerilim yerele yansımamalı. Partiler kampanya döneminde teşkilatlarına ve mensuplarına bunu da defaatle aktarmalı. Seçim geçer gider yine biz bize kalırız. Birbirimize selam verecek, hal hatır soracak yüzümüz olsun.”

Maalesef geneldeki gerilim yerele de yansıdı fazlasıyla. Kastamonu’nun hoşgörüsünü yansıttığını düşündüğüm birden fazla, görüşleri farklı partinin bir arada bulunduğu nevi şahsına münhasır binamız da gerilimden nasibini aldı. Alt katta bulunan partinin astığı pankart, üst kattaki komşusu tarafından asılan bir başka pankartla kapatıldı, bir üst kattaki başka bir pankartla olaya el attı derken olay çatı katında son buldu. Bir kat daha olsa yeni bir pankart daha görmemiz muhtemeldi.

Siyasetçilere uyarıdır: Kastamonu’yu kutuplaştırmayın!.

BÖRTÜ BÖCEK

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Saadet Partisi kontenjanlı ikinci sıra milletvekili adayı Kadir Yalçın geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. İçindeki bir ifadeye dikkat çekildim, kastamonugundemgazetesi.com'da da başlığa kullandığı şu ifadeyi çektim: ‘Börtü böcekle fotoğraf vermekle olmuyor bu işler.’ Haklıdır börtü böcekle fotoğraf vermekle olmaz bu işler de börtünün böceğin hakkını gözetmeden de olmaz.

CANLI YAYINLAR

Mesleğimiz gereği şehirdeki birçok siyasetçiyle gün içinde birden fazla görüşmemiz olabiliyor. Vatandaş ile bürokrat, siyasetçi, sivil toplum kuruluşlarıyla arasında köprü olmak kutsal ve bir o kadar da zor bir iş. 
Dijital medya hayatımızın artık bir gerçeği. Dijitalleşen dünyayla beraber haber kanalları da değişiyor. Bu değişim beraberinde artık eşanlı yayınlar yapma fırsatı getirdi. Biz de bu fırsatı değerlendirdik.
Bu hafta içinde Memleket Partisi 1’inci sıra milletvekili adayı Mustafa Başesgioğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hikmet Erbilgin konuğumuz oldu. Açık çağrıdır, kanalımız her partiye açıktır. Gelin vatandaşla dijital köprüyü kuralım.

HAFTANIN Z’Sİ HAKKINDA

Gazetemiz sayfalarına bir haftalık sürede yansıyan göreceli önemli haberler, Haftanın Z’si adıyla düzenli olarak bu köşede yer almaktadır.

Haftanın Z’si köşesinin amacı, bir önceki haftayı kısaca özetlemek ve geleceğe haftalık bir not bırakmaktır. 

Gazeteler, tarihin ilk taslakları olarak düşünüldüğünde; her gün geleceğe bir not düştüğümüz ortadadır. Günlük notların daha bütüncül olarak değerlendirilmesi ise Haftanın Z’si köşesiyle daha mümkün olacaktır.

Bu amaç doğrultusunda, bu yazıda, gazetemize 22 Nisan-29 Nisan 2023 tarihleri arasında yansıyan göreceli önemli haberler yer almaktadır.

Not: Bu yazı 2 Mayıs 2023'te yayımlanmıştır.

Yazarın Diğer Yazıları