Yılmaz Acar Davut

Haftanın Z'si 'Seçim'

Yılmaz Acar Davut

14 Mayıs seçimlerine yaklaşıyoruz. Cumhurbaşkanı adaylarının kesinlik kazanmasının ardından milletvekili adayları da belli oldu. An be an takip edip gerek internet haber sitemiz üzerinden gerekse gazetemizden güvenilir bir şekilde haberleri ulaştırdık.

CHP ve İyi Parti’nin adaylarını daha önceden tahmin edebiliyorduk. Nitekim adaylar listesi de şaşırtmadı. AK Parti ve MHP listelerinin nasıl şekil alacağını ise tahmin etmek güçtü nitekim AK Parti listesi şaşırttı da açıkçası. Türkiye genelinde yüzde 70’e yakın bir vekil yenilemesine giden AK Parti, Kastamonu’da yüzde 100 değişikliğe gitti. Hakkı Köylü de Metin Çelik de listede yer almadı. Daha önce partinin çeşitli kademelerinde görev yapan isimler aday gösterildi.

Geleceğe dönük farklı görüşler var. 14 Mayıs akşamı sonrasında Kastamonu’daki vekil sandalye dağılımının 1-1-1 şeklinde olacağı görüşü hakim. Adayların kampanya sürecindeki performansının seçimin sonucunu doğrudan etkileyeceğini düşünüyorum. Şimdiden yorum yapmak gerçekçi değil.

Öte yandan siyaset yarışı hızlanırken gerilim de tırmanıyor. İyi Parti ve CHP’nin İstanbul il başkanlıklarına isabet eden kurşunlar var. İddia odur ki saldırı, iddia odur ki yorgun mermi. Saldırı da olsa yorgun mermi de olsa bu durum gerilimi arttırıyor.

Kastamonu’da da bilbordlara zarar veriliyor. Geneldeki gerilim yerele yansımamalı. Partiler kampanya döneminde teşkilatlarına ve mensuplarına bunu da defaatle aktarmalı. Seçim geçer gider yine biz bize kalırız. Birbirimize selam verecek, hal hatır soracak yüzümüz olsun.

ŞENOL YAŞAR’DAN DÖRT YILLIK DÖKÜM (4 NİSAN SALI)

Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, 4 yıllık görev sürecinde yaptıklarını video ile anlattı. Bir anlamda vatandaşa rapor sundu. Merkez ilçeyi haricen, geride kaldı 18 ilçe. Ben böyle bir çalışma görmedim.

EMNİYET UYUŞTURUCU (4 NİSAN SALI)

Emniyet uyuşturucuya geçit vermiyor. 4 Nisan’da gazetemize yansıya haberde 3 ayda uyuşturucudan 181 kişinin yakalandığı bilgisi yer aldı. Hatırı sayılır bir rakam. Zehir tüccarlarına geçit yok. 
Bu vesileyle dün de Emniyet teşkilatımızın 178’inci kuruluş yıl dönümüydü, kutlarım. Nicelerine…

DOLANDIRICILAR FIRSAT KOLLUYOR

Dolandırıcılar fırsat kolluyor. Hedef kitleleri genellikle yaşlılarımız oluyor. Bu hafta da birkaç dolandırıcılık haberi maalesef sayfalarımızda yer aldı. Özellikle yaşlılarımızı uyaralım. Gelişen teknolojiyle değişen dolandırıcılık hilelerini anlamlandırmakta zorluk çekebiliyorlar.

HAFTANIN Z’Sİ HAKKINDA

Gazetemiz sayfalarına bir haftalık sürede yansıyan göreceli önemli haberler, Haftanın Z’si adıyla düzenli olarak bu köşede yer almaktadır. Haftanın Z’si köşesinin amacı, bir önceki haftayı kısaca özetlemek ve geleceğe haftalık bir not bırakmaktır. Gazeteler, tarihin ilk taslakları olarak düşünüldüğünde; her gün geleceğe bir not düştüğümüz ortadadır. Günlük notların daha bütüncül olarak değerlendirilmesi ise Haftanın Z’si köşesiyle daha mümkün olacaktır.
Bu amaç doğrultusunda, bu yazıda, gazetemize 1 Nisan-8 Nisan 2023 tarihleri arasında yansıyan göreceli önemli haberler yer almaktadır.
 

Yazarın Diğer Yazıları