Serap Oruç

Aklanacak Eylemlerimizi Ortaya Koyardık

Serap Oruç

Gazze'de 5 aydır şiddetiyle, vahşetiyle soykırım devam ediyor ve bizler Gazze'de 5 aydır onurlu bir direniş görmekteyiz. Veda edenlerin acısını bağrına basanlar onurla direnmekteler. Üstelik bu direnişlerinin nedeni hayvan hakkı, çocuk hakkı, insan hakkı diye kendini paralıyor görünenler. 

Bu günler elbette geçer ve gelecek bugünleri tarih olarak not düşer. Razı olmayacağımız her şeye razı olur duruma getirildiğimiz günlerin  notu.

Şimdilerde bazılarımız çaresizlik içerisinde duaya ve boykota sığınıyor. Gelecekten tarihteki kendimize bakınca "Dua ve boykottu senin elinden gelebilen, fazlası gelmiyordu. Onurlu direnişe yakışır onurlu bir saygıydı kendine" diyebilmek için hiç değilse ve tarihte bir katliama şahitlik ettiğimiz günlerin notunu doğru yerde durduk diye belgeleyebilmek ve gelecek nesillerimizin zalimin tanımını doğru yapmalarına yardımcı olabilmek için.

Zira doğduğumuz yeri, zamanı, şartlarımızı ve yaşamdaki rolümüzü kendimiz seçmedik bu nedenle elimizden gelmeyen meselelerden kendimizi hesaba çekmek ve suçlamak doğru olmaz. Bazı hesapları sadece devletlerin yöneticileri verecek. 

Biliyorum ki birçoğumuzun elinden fazlası gelebilseydi "Kudüs kırmızı çizgim, yaşanan soykırım durmalı, masum çocuklar ölmesin, masum kadınlar ölmesin, İsrail'i haddini bilmeye davet ediyorum, bağımsız Filistin istiyorum" söylemleriyle kendimizi oyalamazdık.

Aklanacak eylemlerimizi ortaya koyardık.

Mesela zalime açık desteği suç sayardık, o zalim ülkenin bireylerini sınır dışı ederdik. İsrail ile ticareti kesip, diplomatik ilişkileri askıya alıp, elçilikleri kapatırdık ve dahası insanı insanlığı ve masumiyeti koruyup kollardık.

Çünkü biliyorum ki hepimizin kalbinde aynı acı, aynı yas var ve sığındığımız Allah'ımız var. Ah Allah'ım, bizi bize bırakma her kafadan bir ses çıkarttığımız dünyada niyetlerimizi de amellerimizi de güzelleştir. Merhametini cömertçe sun mazlum coğrafyadaki kullarına. Ömürlerini genişlet gönüllerini ferahlat. Hainlerin oyunlarını başlarına çevir. Saygılar.
 

Yazarın Diğer Yazıları