Serap Oruç

Dünya İyiler ve İyilik Hatırına Ayakta Duruyor

Serap Oruç

Dünya üzerinde yaşanılan kötülüklerin kendi başımıza gelmediğinde hiç yaşanmıyor olduğunu düşünmek gibi bir kolaya kaçış yanımız olduğunu biliyordum. Lâkin Ekim ayından bu tarafa daha da fazlasıyla anladım. 

Biz insanların kendi balkonunda yetiştirdiği çiçekler kurumuyorsa, karşı evin balkonunda kuruyan çiçekleri umursamıyor oluşuna, ya da bizim evde beslediğimiz kedimizi doyurduktan sonra sokakta açlıktan bacaklarımıza dolanan kediyi yok sayıyor oluşumuza, kendi çocuklarımıza her şeyin en iyisini layık görüp dışarıda mendil satan çocuğa aldırmayışımıza hepimiz zaten şahitlik ediyorduk. Bu kez de dünyanın gözlerine sokula sokula, canlı canlı yaptıkları katliama seyirci olduk. 

Cehennem zebanilerinin bile utanacağı zulme şahit olduk ve olmaya devam ediyoruz.

Dünya üzerinde bebekler, çocuklar; açlıktan, susuzluktan, ilaçsızlıktan, korkudan ölürken bizler huzurlu ve mutlu olabileceğimizi düşünerek hala boş amaçlar peşinde yürümeye devam ediyoruz.

Lâkin gözlerimizi kapatsak da, kulaklarımızı tıkasak da var olanı inkar edemeyiz. Zaten edemiyoruz da. Zira dünya iyiler ve iyilik hatırına ayakta duruyor bunu en çok bu defa anlıyoruz.

Dünya zulme uğrayan insanları yok saydığımızda, duyarsızlaştığımızda, gündemimiz etmekten vazgeçtiğimizde insani vazifelerimizden kalbimizi men etmiş oluyoruz. Elimizi, dilimizi, kalbimizi yaşanan katliamdan geri çekince her şey yolundaymış gibi davranmaya çalışsak da her şeyin yolunda olmadığını yine en çok biz biliyoruz. Maalesef kimseye kalmayacak dünyada, utanarak yaşamayı sürdürüyoruz. Saygılar. 
 

Yazarın Diğer Yazıları