Serap Oruç

Ülkemde Mülteci Görmek İstemiyorum Değil, Ülkemde Kaos İstemiyorum

Serap Oruç

Yaratılmışların en şereflisi ve kainatın özeti insanın insanlıktan istifade etmesi, şahsına değer katacakken insanlıktan istifa etmesi yaratanın huzurunda şahsi değerini eksiltmesi demek değildir de nedir?

Ülkemizdeki düzensiz göç probleminin bu ülkenin bireyi olarak hepimiz farkındayız ve zararlarına hepimiz katlanıyoruz. Ancak sosyal medyada oradan buradan toplama bilgilerle zihnimizi kirleterek "ülkemde mülteci görmek istemiyorum" diyerek, sokaklara dökülüp zayıfı, mazlumu ezerek, hakaret ederek, vurup kırıp dökerek kendimizi kusursuz ilan edip bir kötü üzerinden herkesi kötüleyip aşağılayarak göç probleminin düzenlenmesine katkı sağlayamayız.

Göç probleminin çözümü nefret söylemleriyle eylemler ikiye ayrılmak değil. Ayrıca mülteci olmak suçta değil, ancak benim vatandaşımın mülteciye sinirlenip benim ülkemdeki ağacı tekmelemesi suç, kaldırım taşına zarar vermesi suç, dahası mülteciyi emeğinin karşılığının dörtte birine çalıştırması suç, ahır gibi evlerini mülteciye kiralaması suç, mülteciyi suçlarken benim vatandaşımın 4/5 yaşındaki çocuğunu parkın orta yerinde onca insanın içerisinde çocuğun "utanıyorum" diye ağlamasına rağmen yabancı insanların gözleri önünde tuvalet ihtiyacını gidermeye zorlanması suç, tepeden baka baka mülteciye zayıf oluşunu iliklerine kadar hissettirmesi ve bunu yaparken kendi vatan toprağına tükürmesi, sigara izmaritlerini, çöplerini rastgele saçıp savurması suç.

Şimdi hassas vicdanlarımıza koyalım elimizi ve insanca cevap verelim. Bizim ülkemizde, bizim kendi vatandaşlarımızın yine kendi vatandaşlarımıza infial yaratacak olaylarını, taciz ve tecavüzlerini, aile dramlarını her gün ekranlarda izlerken neden galeyana gelen gruplar ses çıkartmıyor?

Suç suç değil midir? Suçun hafifletici ulusu olabilir mi? Bu ahlaki çelişki değil de nedir ki sahi?

Şimdi aklıselim olma vakti. Zira birileri tarih boyunca biz Türklerden, Türk kültüründen, Türk bayrağından, Türk inancından, Türk duruşundan, Türk misafirperverliğinden daima rahatsız oldu olacaktır. Bunun için en çok da şimdilerde Yaratıcı'nın bize verdiği akıl nimetini en iyi şekilde kullanarak sapla samanı ayırt etme vakti. Zira Mustafa Kemal Atatürk "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" demiştir. Münferit olaylarla vatanında en çok kaos çıkartandır dememiştir. Saygılar.

 

Yazarın Diğer Yazıları