Yılmaz Acar Davut

Haftanın Z'si 'Yemin ve atama'

Yılmaz Acar Davut

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28’inci dönem resmen başladı. Kastamonu’daki milletin vekilleri meclis kürsüsünden yemin ederek meclis sandalyesindeki yerlerini aldı.

AK Parti Milletvekilleri Halil Uluay, F. Serap Ekmekci ile CHP Milletvekili Hasan Baltacı 28’inci dönemde mecliste milletin vekili olacaklar.

Uluay ve Ekmekci ilk defa, Baltacı ise ikinci kez mecliste yer alacak. Meclis kürsüsündeki performanslar iyisiyle kötüsüyle memleket yatırımlarına yansıyacak.

Vekillerin 28’inci dönem meclis konuşmaları karnesinin ilk satırlarında söyledikleri şu ifadeler yer aldı: “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

Dilerim ki meclis karnesindeki şu başlıklar da yeni alt başlıklarla dolacaktır: İlk İmza Sahibi Olduğu Kanun Teklifleri, İmzası Bulunan Kanun Teklifleri, Sahibi Olduğu Yazılı Soru Önergeleri, İlk İmza Sahibi Olduğu Genel Görüşme Önergeleri, İmzası Bulunan Genel Görüşme Önergeleri, İlk İmza Sahibi Olduğu Meclis Soruşturması Önergeleri, İmzası Bulunan Meclis Soruşturması Önergeleri, İlk İmza Sahibi Olduğu Meclis Araştırması Önergeleri, İmzası Bulunan Meclis Araştırması Önergeleri, Genel Kurul Konuşmaları, Komisyon Konuşmaları.

İHTİSASIN KENTİNE, ANLAMLI ATAMA

Pınarbaşı… Türkiye’nin dünyaya armağanı… Kastamonu’da turizmin başkenti… Tarım ve Orman Bakanlığı’nın baş koltuğunda artık var bir Pınarbaşılı: İbrahim Yumaklı. Türkiye'de Ormancılık ve Tabiat Turizmi konusunda tek ihtisas üniversitesi olan Kastamonu Üniversitesi… Ne güzel denklem, çözüp de sonuca ulaşabilene!

Öte yandan… Osman Aşkın Bak yeniden Gençlik ve Spor Bakanlığı koltuğunda. 2018’de programını takip etmiştim Gazi Stadı’nda. Yanında Kastamonu vekilleriyle, elinde proje görselleriyle, Gazi Stadı’nı yapacaklarını söylemişti. Yıllar geçti çivi çakılmadı. Şimdi yeniden bakan. Söz, zaman, takip: Ne güzel denklem, çözüp de sonuca ulaştırabilene!

CÜNEYT ÖZDEMİR DERSE OLUR!

Gazeteci Cüneyt Özdemir ve futbol adamı Fatih Terim, TFF eski yöneticisi Serdar Güzelaydın’ın vefat eden annesi Fidan Güzelaydın’ın cenazesi için Çatalzeytin’e geldi.

Özdemir, sonrasında yaptığı bir programda Fatih Terim’in Kastamonu için övgü dolu sözlerini aktardı. Kastamonu’nun kamp için elverişli bir şehir olabileceğini ballandıra ballandıra, yurtdışı mukayeseli vurguladı. Akabinde şehirde var bir hareketlilik…

Şehrin yerel gazetecileri yıllardır yazıyor çiziyor tık yok. Cüneyt Özdemir söyledi ya hayırlı olsun artık.

Not: Çevre illerimiz Sinop, Karabük, Bartın, Çankırı… Bir tek profesyonel futbol takımı yok. Kastamonu bu bölgenin alt yapı merkezi olabilir. Neyse bunu da bir başka ünlü gazeteci söyleyince Kastamonu hareketlenir artık…

Not: Haksızlık edemem. Futbol kamp merkezi projesi için dil dökmemizin üstünden yıllar sonra da olsa bir takım girişimlerde bulunulmuştu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak il erkanıyla birlikte Türkiye Futbol Federasyonu’na sunum da yapmıştı. Dileğim çalışmaların ivme kazanması yönünde.

TÜRK DÜNYASI GÜNLERİ 9-11 HAZİRAN’DA (3 HAZİRAN)

Belediye Meclisi haziran ayı olağan ilk toplantısı Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerinin ardından konuşan Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu; “Bu sene yapıp yapmama arasında bir tereddüt yaşadık, gelenek haline getirdiysek yapmak gerekir diye düşündük. İstiklal Yolu yürüyüşüyle birlikte Türk Dünyası Günleri’ni de aynı günlerde yapalım dedik. Çünkü cumhuriyetimizin olmaz olmaz şehri Kastamonu… Bir sonraki hafta da zaten üniversite sınavı var. 9-10-11 Haziran’da Türk Dünyası Günleri olacak. Herkes etrafındakileri duyurursa güzel bir etkinlik olur inşallah” dedi

ŞAMPİYON GALATASARAY (1 HAZİRAN)

Galatasaray şampiyon oldu. Galatasaray’ın şampiyonluğunu Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de sarı-kırmızılı taraftarlar, yağmuru dinlemeden coşkuyla kutladı.

TAŞMEKTEP TOGG SERVİSİNİ İSTİYOR! (2 HAZİRAN)

Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, aldıkları eğitimler sayesinde ürettikleri elektrikli araç ile Teknofest'te göz doldurdu. Geleceğin teknolojisi elektrikli motorlar üzerinde eğitim alan liseli öğrenciler, TOGG'un bakımlarını yapmak için de talip oldu.

HAFTANIN Z’Sİ HAKKINDA

Gazetemiz sayfalarına bir haftalık sürede yansıyan göreceli önemli haberler, Haftanın Z’si adıyla düzenli olarak bu köşede yer almaktadır. 

Haftanın Z’si köşesinin amacı, bir önceki haftayı kısaca özetlemek ve geleceğe haftalık bir not bırakmaktır. 

Gazeteler, tarihin ilk taslakları olarak düşünüldüğünde; her gün geleceğe bir not düştüğümüz ortadadır. Günlük notların daha bütüncül olarak değerlendirilmesi ise Haftanın Z’si köşesiyle daha mümkün olacaktır.

Bu amaç doğrultusunda, bu yazıda, bir hafta içinde gazetemize yansıyan göreceli önemli haberler yer almaktadır.
 

Yazarın Diğer Yazıları